شرکت سرمایه گذاری صنعتی ایستا صدر تولید کننده آسانسور کارگاهی TCCH

حضور در بیش از 400 پروژه و دارای کیفیت عالی و خدمات پس از فروش گسترده در سراسر ایران

شرکت سرمایه گذاری صنعتی ایستا صدر تولید کننده آسانسور کارگاهی TCCH

حضور در بیش از 400 پروژه و دارای کیفیت عالی و خدمات پس از فروش گسترده در سراسر ایران

بالابرهای کارگاهی در صنایع

بالابرهای کارگاهی در صنایع

اگر می‏خواهید به کاربرد آسانسور کارگاهی در صنایع مختلف آشنا شوید و بدانید تا به حال این آسانسورها در چه صنایعی به کار آمده‏ اند و در هر صنعتی چگونه و در چه قسمت‏هایی از آن موجب تسهیل کار پرسنل و افزایش سرعت انجام کار در حین بهبود ایمنی شده ‏اند، پیشنهاد می‏کنیم تا پایان با این مطلب همراه باشید.

کاربرد بالابر کارگاهی در صنایع معدنی

بالابرهای کارگاهی علاوه بر این که برای کار در ارتفاعات و بالای سطح زمین کاربرد دارند، راه حل بسیار مناسبی برای کار در سطوح زیرزمینی نیز هستند. کارهای معدنی و صنایع مربوط به استخراج از معادن و فرآیندهای پس از استخراج نظیر گندله سازی، کارخانه های ذوب، و دیگر فرآیندهایی که بر روی سنگ معدن انجام می‏شود، از این موارد هستند.
بالابرهای کارگاهی سیم بکسلی برای حمل بارهای سنگین با سرعت نسبتا سریع مناسب است و ابزار مفیدی برای حمل و نقل عمودی نفرات و مواد در یک معدن زیرزمینی و دسترسی به سطوح پایین به شمار می‏آید. اما بالابرهای چرخ‏دنده‏ای از نقطه نظر ایمنی، برای حمل و نقل‏ های ثانویه و فوری مناسب هستند.(برای مطالعه دسته بندی کلی آسانسور کارگاهی به این صفحه مراجعه کنید)
همچنین در صنایع معدنی، بالابرهای کارگاهی می‏توانند یک وسیله‏ ای ساده و مقرون به صرفه برای مرتبط کردن سطوح مختلف یک فضای تونلی به شمار آیند و نفرات و مواد را بین سطوح و ایستگاه‏ها جا به جا کنند و از آن جا که نیاز به چاله آسانسور ندارند و می‏توانند به راحتی نصب شود، هزینه‏ ی متوسطی داشته و مقرون به صرفه هستند.
به عنوان مثال در واحدهای صنعتی و کارگاه‏هایی که سنگ شکنی انجام می‏شود و در بخش‏هایی از آن که لازم است اپراتور برای کنترل فیدر(خط تغذیه)، مخزن‏ها، نوار نقاله، و غیره، که در سطوح مختلف نصب شده‏ اند، بین آن سطوح رفت و آمد کند بالابر کارگاهی می‏تواند بهترین وسیله برای حرکت سریع بین سطوح باشد.

کاربرد بالابر کارگاهی در صنعت کشاورزی و سیلوها

در بسیاری از نقاط کشور عزیزمان ایران، صنعت کشاورزی رونق خوبی دارد و لذا این صنعت از اهمیت خاصی برخوردار است. کاشت، برداشت و ذخیره‏سازی غلاتی مانند گندم و سایر دانه‏ ها نیز بخش بزرگی از این صنعت به شمار می‏آیند.
می‏دانیم که این دانه‏ ها در سیلوها ذخیره و نگهداری می‏شوند که بسیار مرتفع هستند و همچنین از نقطه‏ ای از کشور به نقطه ا‏ی دیگر انتقال می‏یابند و در فرآیند جا به جایی نیز ایستگاه‏های نگهداری و انبارهای موقتی وجود دارد که دارای سازه‏ های بلندی جهت انبار دانه‏ ها هستند. برای حمل دانه‏ ها و انتقالشان به سیلوها و سایر سازه‏های مرتفع، از باکت‏های بلند بالابر استفاده می‏شود. در این مکان‏ها پرسنل نیاز به حرکت عمودی جهت دسترسی به بالای این سازه‏ها و باکت‏ها دارند و از وسیله‏ های مختلفی نظیر لیفتراک و طناب‏های بالابرنده برای این منظور استفاده می‏کنند. اما بالابرهای کارگاهی چرخ دنده‏ ای را می‏توان جایگزین بسیار مناسبی برای این وسیله ‏ها جهت دسترسی‏ های عمودی دانست. حال این سوال پیش می‏آید:
چرا بالابر کارگاهی جایگزین مناسبی است؟
علت این است که بالابرهای کارگاهی قابل نصب بر روی اغلب سازه‏ها هستند و در واقع نصب راحتی دارند و نیازی به جرثقیل نیز ندارند.

کاربرد بالابر کارگاهی در صنعت نفت و گاز

بالابرکارگاهی و علی الخصوص نوع چرخ دنده‏ای آن می‏تواند پیشنهاد خوب و با بهره‏ وری بالایی در انواع امور مرتبط با ساخت و ساز و تعمیر و نگهداری در صنایع نفت و گاز به شمار آید. و یا حتی می‏توان ادعا کرد که بهترین انتخاب محسوب می‏شود زیرا شرایط محیطی و آب و هوایی در این صنعت، خاص و گاهی بسیار سرد و یا بسیار گرم است که همین امر باعث می‏شود حتی در مواقعی که ارتفاع مورد نظر خیلی بالا نیست و دسترسی به آن با پله نیز امکان‏پذیر اما دشوار است، استفاده از بالابر کارگاهی جایگزین خوب و مناسبی برای تسریع و ایمن و تسهیل نمودن انجام امور و در نتیجه افزایش بهره‏ وری و بازدهی کاری پرسنل شود. ضمن این که کاملا واضح است که استفاده از بالابر به جای پله و نردبان در شراط بد آب و هوایی بسیار ایمن‏تر نیز خواهد بود.(برای مطالعه اجزا و ابعاد آسانسور کارگاهی به این صفحه مراجعه کنید)

کاربرد بالابر کارگاهی در نیروگاه‏ ها

در سوخت زغال سنگ، بویلرهای گاز، سیکل ترکیبی، هسته ای، برق آبی، بادی، خورشیدی و یا هر نوع دیگری از نیروگاه همیشه نیازهای مختلف برای حمل و نقل و دسترسی عمودی برای پرسنل وجود دارد.
چرا بالابر کارگاهی؟
مزایایی همچون افزایش تولید کارخانه، بهبود بهره وری، و افزایش در دسترس بودن هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد و به حداقل می‏رساند. این در حالی است که نصب و راه اندازی آسانسور در برابر استفاده از بالابر کارگاهی اغلب راه ی گران به شمار می‏آید.(برای مطالعه انواع آسانسور کارگاهی بر اساس نوع به این صفحه مراجعه کنید)

کاربرد بالابر کارگاهی در بنادر و کشتی سازی

در بنادر و کشتی‏رانی به منظور تسهیل دسترسی‏ های مختف کشتی به ساحل می‏توان از بالابرهای کارگاهی استفاده نمود. موارد زیر از مزایای به کارگیری و نصب بالابر کارگاهی به این منظور است:
1. در دسترس بودن: تجربه نشان می دهد که نصب بالابر کارگاهی نتایج کارآمدتری در تعمیر و نگهداری داشته‏ است و در نتیجه باعث کاهش خرابی‏ ها شده‏ است. صرفه جویی در وقت با از بین بردن زمان انتظار و نیز تسهیل تعمیر و نگهداری پیشگیرانه از مزایای دیگر آن به شمار می‏آید.
2. بهره وری: بدون بالابر کارگاهی، پرسنل تعمیر و نگهداری و اپراتور جرثقیل باید از نردبان صعود استفاده کنند. برای رسیدن به بالای یک جرثقیل معمولی حدود 15-20 دقیقه زمان لازم است. علاوه بر این، قطعات و ابزار مورد نیاز برای تعمیرات باید با استفاده از جرثقیل یا دستگاه های مشابه برداشته شود که همه وقت گیر هستند. در حالی که با استفاده از بالابر کارگاهی تمامی این امور، از سوار شدن به بالابر تا رسیدن به بالا کمتر از دو دقیقه طول می‏کشد.
3. ایمنی: خطرات مرتبط با نردبان، به خصوص در آب و هوای بد، آشکار است. علاوه بر این، بالابر کارگاهی در صورت نیاز به انجام عملیات نجات، این کار را تسریع می‏کنند.
سوله، انبارها و امکانات دیگر در بنادر و کشتی سازی از نمونه موارد دیگری هستند که نصب بالابر کارگاهی در آن‏ها می‏تواند بسیار مفید باشد.

جهت مشاوره فنی و خرید انوعا بالابر کارگاهی و آسانسور کارگاهی با تیم فنی ایستا صدر تماس حاصل فرمایید.

ما را در لینکدین دنبال کنید

ما را در فیس بوک دنبال کنید

ما را در گوگل پلاس دنبال کنید

شماره تماس:36307626-041

آدرس وب سایت:www.tcch-co.ir

نویسنده : شیدا ربیعی

منبع:ایستا صدر

آسانسور کارگاهی و بالابر کارگاهی

آسانسور کارگاهی و بالابر کارگاهی

با عمودی شدن هرچه بیشتر شهرها و افزایش ساختمان‌ های بلند نیاز انسان به انواع بالابرکارگاهی برای جا به جایی اشخاص، بارها، مصالح، ابزار، ماشین‌ها و ... بیشتر می‌شود. به همین علت همه ما با انواع خاصی از بالابرها همیشه سر و کار داشته‌ایم. ساده‌ترین و در دسترس‌ترین آن‌ها آسانسورهایی است که در ساختمان‌ها وظیفه‌ی حمل و جا به جایی اشخاص را به عهده دارند. اما موارد استفاده‌ی بالابرها بسیار بیشتر از تنها این است. به طوری که موجب شده یکی از وسایل مهم و کاربردی در انواع صنایع باشد. آسانسور کارگاهی امروزه وظایف سنگینی را در ساختمان‌سازی، انواع صنایع و معادن بر عهده دارند. به طوری که انواع مختلفی از این بالابرهای کارگاهی برای کارکردهای مختلف ساخته شده است. به همین علت اگر قصد تهیه بالابر برای کارگاه یا صنعت خود دارید بهتر است انواع مختلف آن را بشناسید تا بهترین نوع ممکن را برای کارگاه خود تهیه کنید(برای مطالعه مقاله انواع آسانسور کارگاهی به این برگه مراجعه کنید).

بالابرها پیشینه‌ی بسیار دوری دارند و شاید بتوان آن را از اولین انواع ماشین‌های دست‌ساز انسان دانست. در مصر باستان برای ساخت اهرام از این بالابرها استفاده می‌شده و ارشمیدس بالابری برای حمل یک نفر تا ارتفاع محدود را برای اولین بار ساخت. هرچند مخترع این ماشین بصورت علمی و به شکل و شیوه‌ای نزدیکتر به امروز دانشمندی به نام اتود بود که آسانسوری با قرقره و طناب و وزنه طراحی کرد. با پیشرفت هر روزه‌ی انسان انواع مختلف و پیشرفته‌تری از این ماشین ایجاد شد. تامپسون در سال 1850 اولین بالابر هیدرولیکی را اختراع کرد. امروزه گستردگی بالابرها به حدی رسیده که برای هر نوع کارکردی انواع مختلفی از آن‌ها در بازار موجود است.

بالابرهای کارگاهی یکی از مهمترین بالابرهایی است که ضرورت استفاده از انواع مختلف آن را می‌توان در انواع صنایع مانند ساختمان‌سازی، پل و تونل سازی، مرمت آثار باستانی، نفت و گاز و پتروشیمی، بنادر و کشتی‌سازی، فولاد و فلز، معادن و ... دید(برای مطالعه مقاله کاربرد اسانسور کارگاهی در صنایع به این صفحه مراجعه کنید).

اجزای سازنده بالابرهای کارگاهی عبارتند از استراکچر، الکتروموتور، گیربکس، کلید برق، پولی، سیم بکسل، باکت، ویتچ و ... . اکثر بالابرهای کارگاهی از نوع هیدرولیکی هستند. این نوع از بالابرها با نیرویی که از مدار هیدرولیک تامین می‌شود برای حرکت استفاده می‌کنند. بالابرهای هیدرولیکی خود دارای انواع مختلفی است که هرکدام از این انواع دارای خصوصیات خاص و ایمنی‌های مختلفی است که با توجه به این ویژگی‌ها برای کاربردهای متنوع قابل استفاده هستند.(مقاله مکانیزم کلی بالابر کارگاهی در این برگه موجود است) این بالابرها دارای ظرفیتی بین 3000 الی 500 کیلوگرم هستند. اگر باری اضافه بر اندازه بالابر در آن قرار گیرد به علت وجود سیستم اضافه بار، بالابر به صورت خودکار از حرکت باز می‌ایستد.

از انواع این بالابرها می‌توان به مواردی که در ادامه به ترتیب ایمنی بالاتر نام برده می‌شوند اشاره کرد:

مدل آکاردئونی (این مدل بیشتر برای حمل نفرات و بار در کارخانه‌ها، سالن‌ها، مساجد و ... قابل استفاده است.)، مدل هیدرولیکی جک مستقیم (این مدل بیشتر در نمایشگاه‌های ماشین، کارواش‌ها و پارکینگ‌های دو طبقه به علت ایمنی بالای به عنوان جک خودرو استفاده می‌شود. و به علت وجود جک نیاز به چاله‌ای برای استقرار آن در زیر بالابر دارد.)، مدل بوم لیفت‌های تلسکوپی و مفصلی، ترکیب هیدرولیک زنجیر و کابل و ...

سرعت حرکت نرمال آسانسورهای کارگاهی بین 0.2 الی 0.6 متر بر ثانیه است. این بالابرها مجهز به سیستم‌های متفاوتی هستند از جمله سیستم ترمز الکترومغناطیسی که در پشت الکتروموتور نصب می‌شود و برای ایستادن به موقع کابین در ایستگاه‌های مورد نظر استفاده می‌شود و همچنین سیستم پاراشوت که از ضروریات بالابرهای کارگاهی هستند و در مواقعی که سرعت کابین بیش از حد مجاز خود است مانع سقوط آن می‌شود و موجب ایمن شدن بالابر می‌شود. همچنین می‌توان به سیستم برگشت به پایین بدون استفاده از نیروی برق هستند این سیستم موجب صرفه‌جویی در انرژی می‌شود زیرا تنها برای بالا بردن آسانسور از انرژی استفاده می‌کند. از دیگر فواید این سیستم می‌توان به ایجاد گشتاور در لحظه راه‌اندازی، کاهش جریان راه‌اندازی موتور که از ایجاد شوک‌های الکتریکی بر روی شبکه برق و ایجاد تنش بر روی تجهیزات مکانیکی و استهلاک آن‌ها جلوگیری می‌کند اشاره کرد.

بالابرهای کارگاهی در دسته‌بندی‌های متفاوت به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که در بالا به یکی از این دسته‌ها اشاره شد. دیگر دسته‌بندی‌هایی که می‌توان به آنها اشاره کرد دسته‌بندی بالابر‌های کارگاهی بر اساس جابه‌جایی آن‌ها است که شامل دو دسته‌ی سیار و ثابت می‌شوند. بالابر‌های سیار قابلیت جابه‌جایی سریع دارند و بیشترین کاربرد آن‌ها در کارهای خدماتی چون نقاشی‌های دیواری بزرگ، انبار کارخانه‌ها و یا تمیز کردن نمای بیرونی ساختمان‌ها است.این بالابرها خود دو نوع‌اند بالابرهای با دسترسی عمودی و و بالابرهای با دسترسی عمودی و افقی. از بالابرهای ثابت برای جابه‌جایی بارهای سنگین در ارتفاع در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها و یا بارگیری تریلی‌ها و کامیون‌ها استفاده می‌شود. این نوع بالابرها نیاز به یک چاهک برای استقرار تجهیزات و همسطح شدن کف با زمین دارند. انواع مختلف بالابرهای کارگاهی ثابت شامل بالابرهای جک مستقیم، زنجیری و آکاردئونی می‌شود.

در دسته‌بندی دیگری می‌توان بالابرهای کارگاهی را بر اساس نوع کارکرد به انواع زیر تقسیم کرد:

  • بالابر صنعتی: این نوع از بالابر در نیروگاه‌ها، سیلو‌ها، برج‌های انتقال زغال سنگ، دکل‌ها، برج‌های ارتباطی و ... مورد استفاده‌اند و خود انواع مختلفی چون بالابرهای ضد انفجار یا بالبرهای پودری (کاسه‌ای) و ... را شامل می‌شوند.
  • بالابر ساختمانی: در ساختمان‌سازی نیاز به بالابرها بسیار است چه برای حمل افراد و چه مصالح با توجه به این نیازها انواع مختلفی از بالابرهای ساختمانی چون بالابرهای مصالح، نفر و مصالح و بالابر سکوی کار طراحی شده‌اند.
  • بالابر حمل و نقل: بالابرهای آکاردئونی و خودرو (جک مستقیم) از این نوع هستند که برای حمل و جابه‌جایی بارهایی چون خوردو، تولیدات کارخانه‌ای و حتی اجناس فروشگا‌ها طراحی شده‌اند.

اطلاعاتی که تا به اینجا داده شد توضیحاتی کلی برای شناخت انواع بالابرهای کارگاهی بود. اگر قصد تهیه کردن بالابر کارگاهی دارید باید نسبت به انواع آن آشنایی داشته باشید. هنگام خرید و تهیه کردن بالابرها بهتر است به چند مورد توجه کنید تا بتوانید بهترین و مناسب‌ترین کالا را برای خود انتخاب کنید. مواردی چون نوع محموله‌، حداقل فضایی که برای نصب و راه‌اندازی هر نوع بالاری که استفاده می‌شود، حداکثر ظرفیت حمل بار، حداکثر ارتفاع بالابر، سرعت بالابر، نوع و میزان برق مصرفی آن، قدرت الکتروموتور دستگاه، ابعاد کابین و ایمنی دستگاه، سهولت نصب و راه‌اندازی و همچنین تعمیرات در صورت نیاز و همچنین مواردی چون نوع سیستم محرکه و گیربکس.

رعایت نکات ایمنی و فراهم آوردن شرایط امن هنگام کار با هر وسیله‌ای ضروری است لذا موارد زیر برای ایمنی بالا در بالابرها باید مورد توجه قرار گیرد.

توجه داشته باشید که بالابر کارگاهی شما دارای قطعاتی چون نرده‌ی امگا (این قطعه از ورود نابهنگام اشخاص و مصالح به مسیر بالابر کارگاهی جلوگیری می‌کند.)، حفاظ پیرامون (ضرورت وجود این قطعه در جلوگیری از ورود و توقف افراد در محل استقرار بالابر کارگاهی است.)، سری لیمیت سوئیچ‌های ایمنی (این سوئیچ‌ها در ابتدا و انتهای مسیر بالابر وجود دارند اما برای ایمنی بالاتر و جلوگیری از سقوط آسانسور بهتر است بر روی درب کابین نیز نصب شود.)، پاراشوت، کلگی (این قطعه بصورت مکانیکال باعث پایان ادامه حرکت و خارج نشدن دستگاه از مسیر می‌شود.)

یرای مشاوره و خرید انواع بالابر کارگاهی ایستا صدر و انواع اسانسور کارگاهی آلیماک با تیم فنی ایستا صدر تماس حاصل فرمایید.